Hur framställs kosmetika?

Rengör dina sminkborstar

Att sminka sig är väldigt kul! Det finns mängder med olika produkter som du kan använda dig av för att framhäva dina bästa drag eller t.ex. för att dölja skavanker som du inte är nöjd med. För att sminket ska kunna sitta som det ska och se snyggt ut gäller det att använda sig av en bra hudvårdsrutin, men även använda rätt typ av tillbehör, t.ex. sminkborstar. Många tror att sminkborstar är onödigt och att det räcker gott och väl att använda sig av händer och fingrar. I många fall fungerar det, men du kommer aldrig att kunna få till rätt nyans eller kunna skugga som du önskar. Du kan även få problemhy på grund av smutsiga borstar.

Sminkborstar är bra och finns i alla möjliga typer av format, men för att de ska fungera och uppnå sin fulla potential gäller det att du håller dem fräscha och fina. Det gör du genom att se till att du med jämna mellanrum rengör dina borstar och andra tillbehör, t.ex. puffar och kuddar. Hur ofta du behöver rengöra beror på hur ofta du använder dig av borstarna, men för daglig användning rekommenderar vi att du rengör åtminstone en gång varannan vecka.

Så gör du

Inför jul är det många som tycker att det är extra viktigt att se riktigt snygg ut. Outfiten löser du på bara ett kick med hjälp av roliga och snygga jultröjor som du kan handla på nätet. Jultröjor har blivit mycket populära och ses idag som lite av en trend. För att matcha din snygga jultröja behöver du naturligtvis också en snygg sminkning och det börjar med rena borstar.

Dina borstar mår bäst av att rengöras i ljummet vatten. Här är det viktigt att du inte går på för hett och tar varmt vatten för att du tror att rengöringen kommer gå snabbare. Om du tar för varmt vatten är risken stor att limmet på borstarna kommer att börja lösas upp, vilket i sin tur gör att de kan börja tappa hår. Ljummet vatten är bäst och använd dig av en mild tvål eller vanligt diskmedel. Blöt ner borstarna, löddra in och använd sedan din handflata som rengöringsplatta. Jobba med cirkelformade rörelser till dess att borsten är helt ren.

Torkning

Hur du tar hand om dina borstar efter att du har tvättat dem är minst lika viktigt som tvätten i sig. Rugga aldrig din borste, utan pressa istället ur vattnet med hjälp av en mjuk handduk. När du har fått bort så mycket vatten som möjligt så se till att de får självtorka liggandes. Säkerställ att dina borstar är helt torra innan du ställer tillbaka dem. En upprätt vinkel med borsthuvudet uppåt är det bästa och säkraste sättet att förvara dina borstar.

ashe