Hur framställs kosmetika?

Sminktips som får dig att se fräsch ut

Om du vill se pigg och fräsch ut hela dagen finns det några bra knep som du kan testa. För att få en snygg vardagsmakeup som gör att du ser snygg och fräsch ut behöver du vissa sminkprodukter. Allt du behöver för sminkväskan hittar du hos Hudoteket som har mängder med bra produkter. De har även produkter för hår och hud. Du visste väl att smink blir gammalt efter ett tag och att det inte är bra att använda gammalt smink? Se till att uppdatera din sminkväska lite nu och då.

Concealern är din bästa vän

För att se fräsch ut är det bra att ge huden lite extra lyster. Det får du genom att använda en primer som ger lite skimmer. Primern lägger du under din foundation. Om du har mörka ringar under ögonen behöver du en concealer för att täcka över de mörka partierna. Hitta en bra concealer som täcker och reflekterar ljus. Istället för att bara lägga concealer under ögat ska du lägga den runt hela ögat för att få en fräschare look. Tänk på att inte måla concealern längs med de fina linjerna som du har. Då förstärker du dem nämligen. Applicera concealern så att linjerna bryts. Med concealern kan du också trolla bort röda partier som oftast uppstår på vintern när det är kallt. En annan sak du kan göra är att rama in läpparnas naturliga färg med hjälp av concealern.

Använd solpuder om du är blek

Istället för puder ska du satsa på en cremerouge som smälter in i huden istället för att lägga sig ovanpå. Det ger ett mycket naturligare intryck. Om du inte använder en primer med skimmer i kan du lägga en highlighter som ett c runt ögonen – börja uppe vid ögonbrynet och gå ner mot kindbenet. Om du känner dig blek är solpuder en räddare i nöden. Ta ett solpuder som har en lite mörkare nyans än din egen och lägg solpudret på kindbenet, näsan och hakan. Om du kan contouring, att skapa konturer i ansiktet, så är det en grej som kan göra stor skillnad i ditt ansikte. Det kan du använda både när du ska vardagssminka dig eller till festen.

Ögonbrynen ramar in ansiktet

Att ha snygga välformade ögonbryn ger ditt ansikte ett bra lyft. Markera ögonbrynen genom att måla dem med en ögonbrynspenna. Något annat du kan göra med ögonbrynen är att använda gel och borsta dina ögonbryn uppåt och utåt. Det kommer göra att ditt ansikte öppnas upp. Om du har glesa ögonbryn kan gelen hjälpa för att göra dem fylligare.

Hitta produkter som passar

Det kan vara svårt att hitta produkter och nyanser som passar dig perfekt. Du kan behöva pröva lite olika produkter innan du hittar dina favoriter. Du kan också gå till ett proffs inom makeup som kan hjälpa dig ta fram bra smink utifrån din hy och ton.

ashe