Hur framställs kosmetika?

Kosmetiska behandlingar

Nuförtiden är det mycket vanligt att utföra olika typer av kosmetiska behandlingar för att förändra eller förbättra sitt utseende. Behandlingar kan vara allt från ansiktsbehandlingar till spabehandlingar, naglar, fransar eller massage, men det kan också vara mer avancerade ingrepp som injektioner och operationer. Förr var denna typ av behandling något som ansågs negativt och något som många höjde på ögonbrynen åt, men idag är många mycket mer öppensinnade.

Både män och kvinnor, unga som gamla, använder sig idag av behandlingar och olika knep för att känna sig fräschare, se yngre ut, fylla ut eller ta bort. Några av de vanligaste kosmetiska ingreppen är fettsugning och professionella bröstlyft, men också bröstförstoring och tandimplantat. Tittar man på de lite mindre avancerade ingreppen hittar man injektioner som botox och fillers, som injiceras med hjälp av en nål.

Vad kostar en kosmetisk behandling?

Hur mycket en kosmetisk behandling kostar beror helt på vilken salong eller kirurg som du går till och vilken typ av behandling det är du vill utföra. Tittar man på de billigaste varianterna kan du hitta ansiktsbehandlingar för ca 200 kronor och uppåt. Här finns även behandlingar som spraytans, färgning av bryn och fransar eller massage. Vill du göra en injektion av botox eller fillers hamnar priset vanligtvis på 1500 kronor och uppåt. Här är det främst mängden av material som är avgörande för kostnaden. För både injektioner och operationer är det viktigt att boka en konsultation innan du kan få ett slutgiltigt pris.

Så kan du förändra utseendet med kosmetiska behandlingar

En kosmetisk behandling kan hjälpa dig med mycket, men hur ditt utseende kommer att förändras beror på vilken behandling du utför.

Filler – Utfyllnadsmaterial som används för att förstora läppar, ändra form på näsan, fylla ut tomhet under ögonen, markera kindben eller käkben. Body fillers är en lite tjockare och kraftigare filler som kan användas till förstoring av stuss eller bröstförstoring. Behandlingen ger inte ett permanent resultat utan behöver oftast fyllas på.

Botox – Botox är ett muskelavslappnande nervgift som används för att förlama muskler och på så vis bli av med rynkor, t.ex. i panna, vid ögonen eller rökrynkor på överläppen. Botox kan även användas i andra syften, t.ex. om du lider av migrän eller om du har problem med svettningar. Precis som fillers använder man sig av en nål för att injicera medlet. Resultatet varar i ca 2-3 månader.

Ansiktsbehandling – Ansiktsbehandlingar kan hjälpa dig att fräscha upp din hy, bli av med finnar, ärr från akne eller bara få ett nytt glow och lyster. Behandlingarna kan även strama upp, förbättra hudstrukturen och mycket mer. Det finns en behandling för nästan alla behov.

Kirurgi – Kosmetisk kirurgi är ett ingrepp som oftast utförs under narkos. Det kan vara en bröstförstoring, bröstförminskning och bröstlyft, men också magoperationer, borttagning av lös hud, fettsugningar, ansiktslyft eller stussförstoring.

Naglar och fransar – Kosmetiska behandlingar innefattar även enklare saker som färgning av ögonbryn och fransar, spraytans och nagelförlängningar. Dessa behandlingar är de billigaste att utföra, men det är fortfarande viktigt att du går till en bra och seriös salong.

ashe