Hur framställs kosmetika?

Hårprodukter för fylligare hår

Hårtrenderna kommer och går. Många testar olika längder och frisyrer samt ändrar hårstylingen då och då. Men det verkar finnas en hårönskan som består hos de flesta, nämligen ett fylligt och voluminöst hår. Vi är långt ifrån alla som har ett fylligt hår naturligt, och har man ett naturligt fint och tunt hår kan det vara svårt att få det att se större ut. Med lite övning och rätt produkter kan man dock ofta komma en bra bit på vägen, och det är just sådana produkter vi ska se över längre ner.

Produkter som får håret att se fylligare ut

Då ett tjockt och fylligt hår är väldigt eftertraktat finns det en uppsjö av produkter som kan hjälpa till. Det finns många produkter som kan göra skillnad och framför allt om man kombinerar flera olika produkter med samma syfte. Exempelvis finns det gott om schampon och balsam med volymeffekt. Sedan kan man fortsätta med ett volympulver vid rötterna, volymmousse eller saltspray som även kan göra håret mer poröst och luftigt. Ett saltspray kan i synnerhet hjälpa om man har ett fint och glansigt hår, då det kan vara svårare att behålla volymen. Dock ska man vara beredd på att det inte innebär några mirakulösa resultat, även om det kan göra stor skillnad för en själv.

Ett relativt nytt påfund är ett hårbyggande fiber, som gör något kala fläckar mindre märkbara. Lider man av håravfall eller har ett väldigt tunt hår och ser det som ett stort problem så kan det krävas större åtgärder, såsom exempelvis hårtransplantation eller prp-behandling. Man ska då se till att gå till specialister och titta på bilder före och efter hårtransplantation för att få en ärligare bild av vad man kan vänta sig. En bild säger trots allt mer än tusen ord.

Stylingtips för att få ett mer voluminöst hår

Det finns många goda råd och tips för att få ett fylligare hår, och användning av ett torrschampo är ett av dem. Som en del av stylingen kan man använda hårfönen både vid rötterna eller i hela håret med speciell borste såsom en rundad. Man får bara inte glömma värmeskyddet och bör lära sig tekniker för rätt resultat. För vissa hårtyper fungerar det bra med en tupering i hårbotten, och då är det bra att se över tekniken för att skada håret så lite som möjligt. Volymmousse eller saltspray kan användas i hela längderna, och ger ett luftigare intryck. När man har uppnått rätt resultat ska man inte glömma ett spray som fixerar håret och bevarar looken hela dagen.

Ovan är några bra tips man kan prova på och se vad som passar för den hårtyp man har. Det finns troligen ingen enskild produkt som ger rätt mängd volym till ett tunt och fint hår, men kombinerar man några stycken har man en god chans att lyckas.

ashe