Hur används kosmetikan?

Hur används tandkräm?

En tandkräm är det ytterst få som inte vet hur man använder. Ofta används denna en eller flera gånger per dag och redan som liten lär man sig att borsta sina tänder noga. Ofta sägs det att man ska borsta tänderna morgon och kväll.

Tandkrämen används som så att en liten mängd placeras på borsthåren på tandborsten. Många fyller hela tandborsten med tandkräm men detta är långt ifrån nödvändigt. Man bör vanligen använda en mängd stor som en ärta eller en lillfingernagel. Till barn räcker det ofta med en ännu mindre mängd. man borstar sedan tändernas sidor och ovansidor noga. Ofta säger man att en bra tandborstning bör ta omkring två minuter och att man bör borsta tänderna med en rundad rörelse. Tandborstens strån ska nå ända ner till tandköttskanten.

När man har borstat färdigt tänderna ska allt överskott av tandkräm spottas ut. Många väljer att gurgla överflödet mellan tänderna för att munnen ska bli så ren som möjligt. Man bör dock se till att inte svälja några större mängder av tandkrämen. Man bör heller inte skölja munnen inom en halvtimme efter det att man borstat tänderna. Då får man mest nytta av tandkrämen.

ashe