Hur framställs kosmetika?

Att tillverka egen kosmetika

Om man verkligen vill veta vad som finns i den kosmetika man använder kan man prova att tillverka produkterna själv.

Många som upptäcker att schampo innehåller olika ämnen de inte gillar börjar använda bikarbonat samt äppelcidervinäger för att tvätta håret. Många menar att det ger precis samma, eller bättre resultat än det vanliga schampot.

Man kan också göra sitt eget läppglans med enkla medel. Bivax som smältes tillsammans med eukalyptusolja och någon färg kan ge bra resultat. Det finns också flera olika mineraler och pigment man kan köpa. Dessa är helt naturligt framställda. Man kan använda dessa för att blanda eget puder, foundation och liknande.

Många menar också att en så vanlig sak som tandkräm går att ersätta, och att vissa ämnen i tandkräm är skadliga för kroppen. Dessa personer använder ofta tandkrämer gjorda på mineraler, örter eller salt. Det finns också möjlighet att göra sin egen tandkräm genom att köpa talkpulver och sedan blanda det med salt och några droppar pepparmyntsolja. Denna röra kan man sedan enkelt förvara i mindre plastburkar och ta lite på tandborsten när det är dags att borsta sina tänder. Det fungerar också till barn.

ashe