Hur används kosmetikan?

Kosmetiska produkter i olika sammanhang

Det har nu blivit dags för en artikel om kosmetiska produkter, vilket är något som många människor använder, kanske främst i vuxen ålder och till allra största delen kvinnor. Olika typer av kosmetiska produkter brukar användas beroende på vilket tillfälle det rör sig om och beroende på hur man vill framstå. Det kan till exempel vara vanligt att man använder mer smink och mer utförliga sminkningar om det rör sig om en fest än vid ett mer vardagligt tillfälle.

En annan situation där smink används är vid olika typer av program på tv som visas och skickas ut i etern. När det gäller tv så brukar särskilda anställda eller frilansande make-up artister göra sminkningarna. En anledning till att smink används på tv är att man vill att personerna ska framstå på samma vis i tv som de gör på riktigt. En person som framträder osminkad i tv blir på grund av tv:ns teknik samt kanske också på grund av starka strålkastare lite blekare så sminket på tv används delvis för att personer ska få samma look på tv som de har på riktigt. Sminket får kompensera för att tv-bilden och tekniken inte riktigt kan återge vilken hudton och färg som en person har på riktigt. Detta gäller dock främst när män sminkas inför att vara med på tv, när en kvinna sminkas inför ett sådant tillfälle så sminkar de ofta upp henne lite mer vilket mer handlar om gammal vanlig fåfänga och väldigt starka krav på att personer på tv i allmänhet men kvinnor i synnerhet behöver vara tillräckligt snygga. Man kan nog utan att överdriva alltför mycket påstå att programledare på tv och andra personligheter på tv ofta är snyggare än en genomsnittlig person, även om en sådan sak kanske egentligen skulle behöva undersökas mer noga.

Ett annat yrke där det kan vara vanligt med kosmetiska produkter är för personer som jobbar inom finanssektorn med till exempel pengar, lån eller inom bankernas sfär. Där gäller dock en lite annan klädkod och det bör gärna vara mer rent och propert, något som ofta kan återspeglas i vilken typ av sminkningar som personalen använder. Den som till exempel jobbar på kundtjänst med chatt eller telefon för företag som fakturino.se eller någon annan mer nätbaserad tjänst kan dock både klä sig lite mer avslappnat och även strunta i något större grad i att följa vissa bestämda normer för hur städad en sminkning bör vara, även om alla kontorsjobb i regel medför att man behöver vara något mer restriktiv. Det ingår liksom i den arbetskultur som ofta finns på ett kontor att inte sticka ut alldeles för mycket. Samma sak gäller ibland även för anställda i butiker eller för personer som jobbar inom olika slags myndigheter.

ashe