Hur framställs kosmetika?

Lär dig allt om contouring

En skönhetstrend som hållit i sig länge nu är contouring och highligting. De går även under samlingsnamnet sculpturing, vilket hänvisar till att man skulpturerar om ansiktet med hjälp av några enkla sminkprodukter. Sculpturing används för att framhäva ens starkaste drag i ansiktet och kan göra så att ansiktet ser smalare, rakare och piggare ut. Det vanligaste är att framhäva kindbenen, släta ut pannan och käklinjerna och ge en illusion av en smalare och rakare näsa. Allt detta med hjälp av några få produkter!

Grundrutinerna för contouring

Innan man börjar skulptera ansiktet är det viktigt att återfukta huden. Använd gärna toner, serum, fuktkräm och primer i den ordningen. Lägg sedan på din vanliga foundation.

Ett contour kit består av minst två olika färger, ofta en som är mycket mörkare än ens egna hudton och en mycket ljusare. Ett bra kit innehåller dessutom ett par färger där mellan för att kunna ge ett verklighetstroget resultat. Ett av de mest populära kitten kommer från varumärket Anastasia Beverly Hills, och har blivit prisat av make up-artister över hela världen. Priset är ganska saftigt men rabattkoder finns, vilket gör produkten ännu mer prisvärd. Produkten är i krämform men för den som har väldigt fet hy kan det vara bättre att använda sig av ett kit i puderform istället. Det är främst en smaksak och rekommenderas att prova sig fram.

Dags att börja måla!

Välj den mörkaste färgen och dra ett tjockt sträck över de områden du vill skugga ner. De vanligaste är strax under kindbenet, käklinjen, sidorna av pannan och sidan av näsryggen. Detta skapar en effekt av ett smalare ansikte med rak näsa och tydligt markerad kindben. Låt strecken vara kvar och välj den ljusaste färgen, även kallat highlighter. Den används för att ljusa upp och lyfta fram de delar som ska stå ut lite extra, och skapar liv i ansiktet. Dra streck med highlightern över pannan, hakan, nästippen samt under ögonen.

Blenda för livet

Sedan kommer det absolut viktigaste steget, blending. Har du använt kräm-produkter är en beauty blender perfekt till detta. För pudercontouring fungerar borstar lika bra. Viktigt att tänka på när du ska blenda är att alltid röra handen i cirkulerande rörelser. Med en beauty blender är det effektivt att ”badda” på huden snabbt och väldigt många gånger. På youtube finns mängder med tutorials för detta. Variera mellan att badda och cirkulera med svampen eller borsten på huden tills alla produkter har blendats in ordentligt med varandra. Det ska inte synas några hårda streck över huvud taget.

Avsluta genom att lägga på extra rouge över kindbenen för att få en rosig look. Vill du använda en skimrande eller glittrig highlighter ska även den läggas på i slutet. Till exempel högst upp på kindbenen, över näsryggen, under ögonbrynen och på amorbågen. Avsluta med ett transparent setting powder så sminkningen håller sig på plats hela dagen.

ashe