Hur används kosmetikan?

Kosmetik: eyeliner med lång vinge och sotning

Det finns gott om olika typer av kosmetiska produkter och kosmetik. I den artikel som du nu har klickat dig fram till ska vi titta lite närmare på en viss typ av kosmetisk produkt, nämligen en eyeliner.

Finns det något snyggare än en riktigt lång, tjusig och utdragen eyeliner-vinge som förlänger ögats naturliga form? Nej vi tror knappast det. Men hur lyckas man egentligen med att få till en riktigt lång och fin eyeliner-vinge i sin sminkning.? Lite olika tips och inspiration kan man få bland annat på olika bloggar på nätet.

Det går att använda sig av olika tekniker. Vissa föredrar en riktigt smal eyeliner medan andra hellre gör den mera tjock och kraftfull. Det går även att göra den mer eller mindre skarp, eller också mer ”sotad” (det vill säga lite mer suddig). Vad man väljer är en smaksak och det finns olika preferenser vad gäller skönhet och vad man tycker är snyggast. Det finns inget rätt eller fel.

Det vi tittar lite närmare på nu är en mer sotad eyeliner.

Börja med att göra eyelinern med en svart gelpenna som du därefter suddar ut lite med en borste, gärna en snedställd borste.

Dutta därefter på en riktigt snygg, intensivt svart ögonskugga och sudda ut lite till. Därefter använder du dig av varma och bruna ögonskuggor i den så kallade globlinjen. I den undre vattenlinjen (mellan ögat och den undre raden av ögonfransar) använder du en ljusbeige penna med gelform.

Därefter går du all in med massor av mascara, så är den sotade eyelinervingen färdig sedan. Det är en dramatisk och riktigt tjusig look.

Du kan därefter komplettera sminkningen med en vanlig bas, det vill säga foundation, som täcker ganska mycket. Använd antingen ett starkt rött läppstift eller en mer neutral nude-färg beroende på om du vill få en ännu mer dramatisk look med mycket festkänsla eller en något mer diskret look där ögonen får ännu mer fokus i sminkningen.

Använd även rouge och bronzer på kinderna för att markera kindbenen, men inte för mycket eftersom fokus i looken ska vara just på ögonen och den dramatiska sotade eyelinern.

Ska du på fest så bör du även komplettera med rätt smycken. På sidan Jewelrybox kan du hitta en rad olika fina smycken. Både vackra armband och halsband, men också riktigt fina örhängen som kompletterar den festliga, dramatiska looken.

Det är en dramatisk stil som man kan använda sig av vid särskilda tillfällen, men även till vardags om man är försiktig med sminkningen i övrigt och låter ögonsminkningen vara i fokus. Att göra en snygg eyelinervinge kan dock vara lite svårt, men ju mer övning du lägger ner desto enklare blir det. Resultatet blir ofta väldigt snyggt och effektfullt när man väl lyckas fullt ut. Så dra dig inte för att testa att göra en längre eyeliner-vinge nästa gång du sminkar upp dig. Titta på hur andra gör på Youtube eller fråga kompisar om råd, och öva, öva och öva lite till!

ashe