Hur framställs kosmetika?

Misstag med schampo

De flesta tror sig veta hur man ska tvätta sitt hår, men oftast begår flertalet av schampoanvändare misstag utan att veta om det. Detta oavsett vilket schampo man använder och man till och med tar kapslar med Priorin för att stärka sitt hår. Så nästa gång man står i sin dusch och löddrar håret för fulla muggar ska man tänka på vissa saker och göra rätt istället.

Visserligen är det inte svårt att tvätta sitt hår och antalet gånger man har schamponerat det har man verkligen inte koll på. Detta eftersom det har varit en rutin ända sedan man var liten och inte alls känns komplicerat. Det kan vara så att man inte ens har reflekterat över hur man egentligen tvättar sitt hår, utan gör precis som vanligt. Här kommer några av de schampomisstagen som man kanske gör och försök därför att ta lärdom av dem för att undvika ohälsosamt slitage av hårbotten och håret.

Byta schampo

Något som är både enkelt och smidigt är att alltid använda samma schampo hela tiden, vilket på sikt inte är bra för håret och är ett misstag som många gör. Det allra bästa för ett hår är att man känner av vilken typ av schampo man behöver vid varje tillfälle. Är det torrt och sprött bör man använda ett schampo som återfuktar. Hårbotten kan vara lite extra känslig och då är det ett mildare schampo som gäller.

Visserligen finns det inget mer underbart än att ha ett väldoftande och nytvättat hår, men man bör inte tvätta håret dagligen. Det perfekta är att tvätta sitt hår var tredje dag eller i alla fall varannan dag. Byter man inte schampo vänjer sig håret vid det och blir inte lika effektivt, så det är också en anledning till att variera sitt schampo.

Måste vara blött

Det finns vissa som inte låter sitt hår bli tillräckligt blött innan de tar schampo i sitt hår. Är då inte håret tillräckligt blött, så tar de flesta mer schampo istället. Att använda mer schampo är verkligen inte lösningen för varken håret eller framför allt plånboken. Börja med att stå en stund i duschen och låt håret blir ordentligt blött först innan du löddrar in håret.

Samma ställe

Alla har olika sätt att tillsätta schampot i sitt hår, en del applicerar det direkt i håret och andra i handen och har sedan rutinen att börja schamponera på ett och samma ställe. Risken är att just det stället kan bli fjälligare och torrare. Därför kan det vara all idé att börja schamponeringen på olika ställen för varje gång på hjässan.

Skölja håret

När det så småningom blir dags att skölja håret, kan det vara så att man gillar att ha riktigt hett vatten för att få bort allt schampo. Att ha för varmt vatten är inte bra för håret, eftersom hett vatten sliter mer på håret, samt att hårbotten och håret blir torrt.

ashe