Hur framställs kosmetika?

Vårdande produkter för tatueringar

Tycka vad man vill om tatueringar, men faktum är att fler och fler gör dem trots smärtsamma timmar i stolen. Detta kan vara en drog för somliga medan andra bara tycker om att märka sig med en symbol som har en stark betydelse. Men vad orsaken än är som ligger bakom beslutet att rita på sig själv för livet, så gäller det att vårda och ta hand om sin tatuering så att den vackra salamandern inte ser ut som en luddig och rynkig skräcködla inom 3 år, eller att rosen som du ristade in till förmån för din käresta, några år senare inte liknar en vissen maskros istället.

Vård efter tatuering

När du har gjort en sittning i 8 timmar och fått skrika ut dina plågor, så är det dags att gå hem. Din tatuerare plastar först in din tatuering och sedan är det du som bär ansvaret för att den ska läka ifred. Det är då viktigt med vissa produkter för att huden inte skall flagna av eller att färgen bleks på momangen. Vanliga produkter som då rekommenderas, är Helosan eller Bepanthen som ska smörjas på ren hud i ett tunt, tunt lager innan du låter tatueringen vila. Detta ska göras flera gånger om dagen till en början. Det låter krångligt men är inga moment som kräver att du måste ha gjort högskoleprovet 2019 för att komma underfund med processen. Dock är det viktigt att läsa på innan du sätter dig under nålen.

Vissa tycker att det finns bättre produkter att använda ute på marknaden, som är bättre avsedda för just tatueringar. Använd helst inte Neosporin eftersom det sägs ge upphov till allergier. Välj istället en produkt som är avsedd att läka huden samtidigt som den bevarar färgen. Det är nämligen oerhört viktigt att inte pilla på hudflagor så länge de sitter där de sitter, eftersom detta nedför att färgen lossnar och du får göra en touch-up.

När du tvättar din tatuering får du endast badda på den och inte skrubba. Välj en parfymfri tvål – det finns även tvålar som är tillverkade för tatueringar och som vårdar och förhindrar irritation.

Kosmetisk tatuering

En del kanske har hört begreppet kosmetisk tatuering, vilket innebär att man som lat person slipper sminka sig alltför mycket på morgnarna. Kosmetisk tatuering kan handla om att förstärka konturerna vid ögonbrynen, läpparna eller göra en permanent eyeliner vid ögonen som inte smetas ut bara för att det råkar komma två droppar regn på ansiktet. Behandlaren impregnerar pigment i huden som gör att färgen och konturen sitter där den sitter. Man ska dock vara oerhört vaksam på att gå till rätt behandlare om man vi ge sig på detta, eftersom man annars kan se ut som hej kom och hjälp mig.

ashe